Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Κέντρου μας σχετικά με τις προτάσεις του ΕΟΠΠΥ για συμβάσεις

Αγαπητοί γονείς,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις σκέψεις του ΕΟΠΠΥ για τη σύναψη συμβάσεων με τα Ιδιωτικά Κέντρα όσον αφορά τις δαπάνες θεραπειών Ειδικής Αγωγής. Η παρούσα σύμβαση που προωθεί ο ΕΟΠΠΥ δυστυχώς είναι πάρα πολύ πρόχειρη, χωρίς να δεχτεί κάποιο ουσιαστικό διάλογο για τις πραγματικές ανάγκες της ειδικής αγωγής και κάποιο ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο. Μόλις στις παραμονές Πρωτοχρονιάς (28 και 29/12/2016) έγιναν οι συναντήσεις όλων των Συλλόγων Ειδικής Αγωγής (όπου παρευρίσκετο και ο κος Αλεξάνδρου προσωπικά) με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ όπου και αρνηθήκαμε να υπογράψουμε ένα απλό «λευκό χαρτί συμβάσεως» που στην πορεία και μετά την υπογραφή θα οριστούν μονομερώς από τον ΕΟΠΠΥ όλες οι θεσμικές λεπτομέρειες και ζητήσαμε 3μηνη διαπραγμάτευση ώστε αυτό να αποβεί σε καλό όλων.

Θέλουμε να γνωρίζετε πως μετά από προσπάθεια τόσων χρόνων είμαστε οι πρώτοι που αποδεχόμαστε την συνεργασία μας με τον ΕΟΠΠΥ και ψάχνουμε μία ουσιαστική λύση ώστε να απεγκλωβιστείτε ως γονείς από την ταλαιπωρία της κάλυψης των θεραπειών των παιδιών σας, με όρους όμως που να διασφαλίζουν τόσο εσάς ως δεχόμενους τις παροχές μας όσο και εμάς ως παρόχους.

Όπως αναγράφεται και στο γράμμα που ακολουθεί και σας ενημερώνει πλήρως για όλα όσα συμβαίνουν, το επιστημονικό μας Σωματείο Ιδιοκτητών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, αποφάσισε ομόφωνα την αδυναμία του να υπογράψει αυτή την αόριστη σύμβαση για τους παρακάτω λόγους:

(Α). Δεν εξασφαλίζεται η ποιότητα της παροχής θεραπευτικών συνεδριών στα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες (θεωρείται βέβαιο πως οι υπηρεσίες δεν θα μπορούν να καλυφθούν από χώρους με συνεργάτες με εξειδικευμένη και αποδεδειγμένη εμπειρία)

(Β). Δεν εξασφαλίζεται καμία προϋπόθεση αργαστής συνεργασίας με τον ΕΟΠΠΥ (μονομερώς μπορεί να μεταβάλλει οποιαδήποτε απόφαση) που να διασφαλίζει τις παροχές θεραπειών ειδικής αγωγής (θέμα βιωσιμότητας των παρόχων)

(Γ). Στην ουσία όλο αυτό το σχέδιο αποσκοπεί σε σημαντικότατες περικοπές στην παροχή ειδικής αγωγής στα παιδιά

Ο ΕΟΠΠΥ δέχτηκε συνέχιση των συνομιλιών μέχρι τις 15/01/2017 (οπότε και οι εγκρίσεις και η οικονομική κάλυψη για το 2017 συνεχίζουν ως έχουν, οπότε και δεν έχετε κάποιο κίνδυνο μη κάλυψης των θεραπειών των παιδιών σας), αλλά η θέση μας είναι αμετακίνητη για τουλάχιστον 3μηνο για να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εξυπηρέτηση όλων.

Θα σας έχουμε σε συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις, αφού το Κέντρο μας έχει την τιμή να συνεργάζεται άμεσα με τον ΕΟΠΠΥ ως μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Η Γραμματεία, η Δ/νση και οι θεραπευτές βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή

Αλεξάνδρου Στράτος και τα μέλη της Εταιρείας «Προσέγγιση»