Ανακοινώσεις

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ: ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ.

Πολύ συχνά οι γονείς και οι θεραπευτές δυσκολευόμαστε με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών. Υπάρχει συχνά η άποψη της αδιαφορίας, του στιγματισμού και της απομόνωσης του παιδιού με κάποια δυσκολία στην σχολική τάξη.

Συχνά έχουν δίκιο οι γονείς και οι θεραπευτές. Συχνά όμως είναι και πολύ άδικοι.

Η Σχολική Σύμβουλος της 51ης Περιφέρειας Π.Ε. Αθήνας Δρ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ήρθε να αποδείξει σε όλους, γονείς, ειδικούς και θεραπευτές ότι όταν υπάρχει εκπαίδευση του εκπαιδευτικού, όλα γίνονται ευκολότερα! Διοργάνωσε λοιπόν εκπαίδευση εκπαιδευτικών με πολυθεματικές ενότητες στα Σχολεία της Νοτίου Αττικής με θέματα που επέλεξαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Είχα την τύχη πραγματικά να συμμετάσχω ως εισηγητής μαζί με τον κύριο Κοκμοτό Παναγιώτη, Λογοθεραπευτή του Κέντρου, σε δύο από αυτές τις εκπαιδεύσεις  («Εισαγωγή στο αυτιστικό φάσμα-το παιδί με αυτισμό στο Σχολείο» στις 2 Μαρτίου στο 1ο Δ.Σ. Ελληνικού και «Υπερκινητικότητα-Αίτια και Αντιμετώπιση» στο 10ο ΔΣ Γλυφάδας στις 17 Μαρτίου).  Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία ιδίοις όμασι να διαπιστώσουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και την πραγματική τους προσπάθεια στην ένταξη των παιδιών με αυτισμό και των παιδιών με υπερκινητικότητα στην Σχολική Τάξη.

Για άλλη μία φορά λοιπόν συγχαίρω προσωπικά την κυρία ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ για την υπέροχη προσπάθειά της. Μου έδωσε η ίδια και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν κουράγιο στην συνεχόμενη προσπάθειά μου της ένταξης των παιδιών με οποιαδήποτε δυσκολία στην κανονική εκπαίδευση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ