Ανακοινώσεις

«ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ» Τι είναι, πώς την αξιολογώ, πώς παρεμβαίνω. «Από την Αξιολόγηση στην παρέμβαση».2ΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ 14 ΩΡΩΝ

ΑΘΗΝΑ, 28-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Εισηγητής: Αλεξάνδρου Στράτος, Εργοθεραπευτής S.I.

 

Η γραφή είναι η ανώτερη νοητική λειτουργία του ανθρώπου. Περιλαμβάνει τόσο την νευρο-κινητική όσο και νοητική ικανότητα του ανθρώπου να συνθέτει και να αποδίδει γραπτά μία σκέψη. Οι δυσκολίες στον γραπτό λόγο οφείλονται σε διαφορετικούς τύπους και επηρεάζουν παιδιά με διάφορες αναπτυξιολογικές δυσκολίες. Η γνώση αυτών των δυσκολιών, είναι απαραίτητη για κάθε ειδικό, γονέα και εκπαιδευτικό καθώς και η παρουσίαση τρόπων αντιμετώπισής τους, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στον Εργοθεραπευτή.

Έχουμε τη χαρά λοιπόν να διοργανώσουμε μετά από αίτημα πολλών συναδέλφων διήμερο σεμινάριο – εργαστήριο εκπαίδευσης/μετεκπαίδευσης στις 28-29 Απριλίου 2018 σχετικά με τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί στη γραπτή του επίδοση. Εισηγητής του Σεμιναρίου είναι ο κος Αλεξάνδρου Στράτος, Εργοθεραπευτής S.I.  

Το Σεμινάριο χωρίζεται σε 2 Ημέρες. Υπάρχει όπως φαίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης μόνο της 1ης ημέρας:

 

ΗΜΕΡΑ 1 (ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Απριλίου 2018): «Η γραφή και ο εντοπισμός των δυσκολιών στη γραπτή επίδοση» (ανοιχτή για όλες τις ειδικότητες και γονείς και εκπαιδευτικούς) όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

 

-οι νευρο-ψυχολογικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη γραφή,

-τα αναπτυξιακά ορόσημα για την ζωγραφική και τη γραφή,

-αισθητηριακή επεξεργασία και γραφή

-η συμβολή της πραξίας στη γραφή

-οι τύποι δυσγραφίας

-το έντυπο αξιολόγησης της δυσγραφίας

-εργαστήρι στην αξιολόγηση της δυγραφίας

(οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν το Έντυπο Αξιολόγησης Δυσγραφίας «Έντυπο Αξιολόγησης Γραπτής Επίδοσης Παιδιών Δημοτικού Σχολείο» (Αλεξάνδρου © 2016)

 
Ημέρα 2 (ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Απριλίου 2018): «Η αντιμετώπιση των δυσκολιών στη γραπτή επίδοση» (ανοιχτή μόνο για Εργοθεραπευτές που παρακολούθησαν και την 1η ημέρα – θέσεις περιορισμένες) όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

 

-οι βασικές αρχές αντιμετώπισης των τύπων δυσγραφίας

-στήνοντας εξειδικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης

-εργαστήριο στο τετράδιο εκπαίδευσης

-εργαστήριο σε περιστατικό

(οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν το « Τετράδιο Εργασιών Αντιμετώπισης Δυσγραφίας» (Αλεξάνδρου © 2016 revised)

 Όπως αναγράφεται, η πρώτη ημέρα απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές ειδικής αγωγής όλων των ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς και γονείς ενώ η δεύτερη ημέρα μόνο σε Εργοθεραπευτές.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Κατεβάστε την Ανακοίνωση του Σεμιναρίου εδώ

Κατεβάστε την Φόρμα αιτήσεως συμμετοχής εδώ