Ανακοινώσεις

Μένω ασφαλής : Γραμμές υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων

Επιμέλεια : Σιφναίου Νικολέτα, Ψυχολόγος, Κέντρο Προσέγγιση

Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης

Ζούμε σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, εξελίσσεται και μας καλεί να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Μέσα σε αυτήν την διαρκή ανάγκη προσαρμογής και αντιμετώπισης των εξελίξεων, κάποιες φορές οι απαιτήσεις και η ίδια η φύση της καθημερινότητας μπορεί να μοιάζουν δύσκολες και χαοτικές. Όμως, στην προσπάθεια αυτή δεν είσαι μόνος! Οι τηλεφωνικές γραμμές συμβουλευτικής υποστήριξης μπορούν να προσφέρουν μία χείρα βοηθείας.

Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης για παιδιά, εφήβους και γονείς:

Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής  210- 7600100 και  210 – 7669584. Ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.Απευθύνεται σε οικογένειες που χρειάζονται συμβουλές για τα παιδιά ή υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τον κορωνοϊο.

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/tilefoniki_grammi_psychokoinonikis_ypostirixis_gia_ton_koronoio/

Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107 Παρέχει συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε ανηλίκους και γονείς.Ενημερώνει και πληροφορεί τους ανηλίκους για θέματα που τους απασχολούνκαι τους γονείς τους για θέματα ανατροφής και παιδικής προστασίας.

http://www.ekka.org.gr/index.php/author-login/2018-05-17-09-06-24/27-1107

http://www.aboutyouth.gr/el/home.html

Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Απευθύνεται σε παιδιά και ενηλίκους και παρέχει υποστήριξη σε θέματα που τους απασχολούν. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση φαινομένων βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias:sos-1056/

Μαζί για το Παιδί, Γραμμή 115 25. Απευθύνεται σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Προσφέρει συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών.

https://mazigiatopaidi.gr/en/articles/grammi-115-25-tis-enosis-mazi-gia-to-paidi

Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111. Ομάδα εξειδικευμένων Ψυχολόγων είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias:116111/

Γραμμή Βοηθείας ‘help-line 210 6007686.  Απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

http://www.help-line.gr/

Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης για ενήλικες:

Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό 210 7297 957. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ και  της  Α΄  Πανεπιστημιακής  Ψυχιατρικής Κλινικής  του ΕΚΠΑ,   Αιγινήτειο  Νοσοκομείο. https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/tilefoniki_grammi_psychokoinonikis_ypostirixis_gia_ton_koronoio/

https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/ekpa-aiginiteio-tilefoniki-grammi-psychokoinonikis-ypostirixis/

Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197. Απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψυχοκοινωνικής φύσης.

http://www.ekka.org.gr/index.php/author-login/2018-05-17-09-06-24/26-197

Κλίμακα, Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018

http://suicide-help.gr/

Γραμμή  SOS 15900. Υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας.

http://womensos.gr/15900-24ori-tilefoniki-grammi/

Γραμμή Σύνδεσμος 801 801 1177.Γραμμή βοήθειας για γονείς, εκπαιδευτικούς και οποιονδήποτε ενήλικα θέλει να μιλήσει για κάποιο θέμα που τον απασχολεί σε σχέση με ένα παιδί ή έναν έφηβο.

http://www.tilefonikigrammi.gr

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης ΙΘΑΚΗ – ΚΕ.Θ.Ε.Α.1145. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ καθώς και σε ανθρώπους με ασχολούνται παθολογικά με το διαδίκτυο, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Παρέχει ενημέρωση για θέματα εξαρτησιογόνων ουσιών.

https://www.kethea.gr/kethea/therapeftika-programmata/grammi-voitheias-1145/

Τηλεφωνική Γραμμή SOS του ΟΚΑΝΑ 1031. Άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις ψυχοτρόπες ουσίεςκαι ψυχολογική υποστήριξη σε καταστάσεις κρίσης, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση ουσιών (σύνδρομο στέρησης, αυτοκτονική συμπεριφορά, πρόληψη υποτροπής).

https://www.okana.gr/meiwshthsblabhs/thlefwnikhgrammi

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Τζόγο 1114. Στόχοςτης τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης είναι η παροχή ενημέρωσης και βοήθειας για τα ζητήματα που δημιουργεί η προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο

https://www.kethea.gr/kethea/therapeftika-programmata/grammi-voitheias-1114/