Ανακοινώσεις

ΜΙΑ … ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Στις 25 του Μαΐου είχα την ευκαιρία και την τιμή να συμμετάσχω ως εισηγητής σε μία υπέροχη προσπάθεια ενός σχετικά νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Πρόκειται για τον «Άγιο Κήρυκο», έναν σύλλογο γονέων και Φίλων Πόρου και Τροιζήνας. Έναν σύλλογο σε έναν μικρό χώρο που χάρις στην ενεργητικότητά του διεκδίκησε και κέρδισε από την Πολιτεία χάρις και στην κινητοποίηση του Υπουργείου Παιδείας και της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής να φτιάξει στον Γαλατά ΕΕΕΚ για τους εφήβους με ειδικές ανάγκες!

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν όλοι πλαισιώσαμε εθελοντικά την προσπάθεια του Συλλόγου να δημιουργήσουν στον Πόρο για πρώτη φορά Ημερίδα με θέμα «ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».  Μία Ημερίδα που στήριξαν η 9η Περιφέρεια Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Πειραιά με τον καταπληκτικό Αδριανό Μουταβελή και η 12η Περιφέρεια Δημοτικής Εκπαίδευσης Πειραιά με εκπροσώπηση από την πραγματικά αγωνίστρια και γεμάτη όρεξη να βοηθά τόσα χρόνια Ελένη Παπαζήση.

Ήταν πολύ σημαντικό το ότι στήριξαν το σεμινάριο με την παρουσία τους οι κκ. Γ.Καλός (τ. υπουργός Παιδείας που στην ουσία δημιούργησε το ΕΕΕΚ), Δ. Στρατηγός Δήμαρχος Πόρου και  Ι. Σαμπάνης Δήμαρχος Τροιζήνας.

Οι εισηγήσεις ήταν καταπληκτικές από τις/τους  Ελένη Παπαζήση (Σχ. Σύμβουλο Δ.Ε.) με θέμα «Σύμπλευση Ειδικής & Γενικής Εκπ/σης», Σ. Τζιότζιου (Δ/ντρια του ΕΕΕΚ στο οποίο γίνεται καταπληκτική δουλειά) με θέμα την παρουσίαση του έργου του ΕΕΕΚ, Αδριανό Μουταβελή (Σχ. Σύμβουλο ΕΑΕ) με θέμα «Παρέμβαση στο πλαίσιο της τυπικής τάξης για το παιδί με ΔΑΦ». Για την εισήγηση  του υπογράφοντος με θέμα «οι δυσκολίες στην αισθητηριακή ολοκλήρωση ως σημαντικός παράγοντας στην ανάλυση της συμπεριφοράς του παιδιού με ΔΑΦ στο σχολείο» θα αποφασίσουν οι συμμετέχοντες.

Το Αμφιθέατρο ήταν γεμάτο! Και έμειναν όλοι επί των επάλξεων για 5 ώρες. Το τελικό πολύ ζεστό χειροκρότημα ήταν η επιστέγαση των προσπαθειών του ΔΣ του Συλλόγου.

Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω το ΔΣ του Συλλόγου Γρηγορία Φαλούρη-Μαγκλάρα (Πρόεδρο), Ελπίδα Αργυρίου Παπαϊωάννου (Γραμματέα), Ιωάννα Πεδιώτη (Ταμία) και Νίκο Κρίγκο (μέλος) για την υπέροχη φιλοξενία τους και την υπέροχη προσπάθειά τους.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αδριανό Μουταβελή και Ελένη Παπαζήση για την έμπρακτη απόδειξή τους ότι υπάρχουν άνθρωποι στην εκπαίδευση που παλεύουν για την προαγωγή της και την βελτίωσή της.

Τέλος τις αρχές του Γαλατά και της Τριζοίνας που απέδειξαν ότι η πολιτεία και οι αρχές του τόπου προσπαθούν να είναι δίπλα στην ειδική αγωγή!

Ένα ακόμα βότσαλο στην λίμνη έπεσε! Το Σεμινάριο στέφτηξκε με απόλυτη επιτυχία. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Σύλλογο  Γονέων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Άγιο Κήρυκο»! Το κυματάκι μπορεί να γίνει κύμα! Αρραγή συμμετοχή και αποφασιστικότητα θέλει. Και την έχουν οι άνθρωποι στον Σύλλογο!

Αλεξάνδρου Στράτος