Ανακοινώσεις

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ

Ο φιλαράκος μας ο Σωτήρης μας δίνει αυτή την τιμή και την υπέρτατη χαρά να καταθέσει τις παρακάτω τις σκέψεις του! Σε ευχαριστούμε και εμείς Σωτήρη για αυτά που μας έμαθες και εσύ και η υπέροχη οικογένειά σου!

Μια ανοιχτή πόρτα και μία ζεστή αγκαλιά είναι όλα όσα έχουμε να σου προσφέρουμε για όποτε τη χρειάζεσαι! Και ναι! Δεν το βάζουμε ποτέ κάτω!

 «Τότε ήμουν 5 χρονών, τώρα είμαι 17 ετών.

Η ιστορία μου ξεκινάει το 1999 όταν ήμουν ένας μπέμπης 5 χρονών.

Στα 5 μου χρόνια είχα πολλές δυσκολίες, όπως : φοβόμουν τα μπουμπουνητά, τις βροντές, τις αστραπές, τα μπαλόνια και τα δυναμιτάκια. Ο φόβος μου τότε δε με άφηνε ήσυχο και με ακολουθούσε συνεχώς όπου και αν ήμουν, είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο, στις προπονήσει όπου έπαιζα μπάσκετ, στις βραδινές εξόδους με τους γονείς μου και με τη νονά και το νονό μου όταν είχαμε χρόνο για να βγούμε έξω.

 Όταν άρχισα να μεγαλώνω κατάλαβα ότι έπρεπε και εγώ να βάλω στόχους στη ζωή μου, ώστε να ξεπεράσω τους φόβους που είχα και διάφορα άλλα προβλήματα.

Όμως δεν είχα μόνο το φόβο, είχα και έλλειψη χιούμορ, δηλαδή ότι μου έλεγε κάποιος για αστείο εγώ το έπαιρνα στα σοβαρά και μ’ έπιανε θυμός και έκανα τους άλλους να έχουν άλλα συναισθήματα για μένα, όπως θυμό, τιμωρία, αποδοκιμασία.

Άλλο πρόβλημα για μένα ήταν να ξεχωρίσω τα συναισθήματα που είχα εγώ από την πλευρά μου γιατί ήμουν ορμητικός, φώναζα, γκρίνιαζα και το αποτέλεσμα ήταν ότι τα μπέρδευα όλα μαζί και μετά δεν μπορούσα να τα ξεχωρίσω γιατί έγιναν όλα μαζί ένας γόρδιος δεσμός.

Μια άλλη δυσκολία που είχα ήταν να κατανοήσω λέξεις, φράσεις ή παροιμίες οι οποίες με δυσκόλευαν και δεν μπορούσα να βρω το νόημά τους και με έφερνε σε δύσκολη θέση. 

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο να αναζητήσω μια κοπέλα που θα ήθελα να τη γνωρίσω και ήμουν λίγο ντροπαλός και δίσταζα να την κοιτάω στα μάτια. Έτσι λοιπόν έβαλα στόχους για την ερωτική μου φύση, έμαθα πράγματα μέσα από βιβλία και από συζήτηση και νοιώθω πληροφορημένος.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα τα 12 χρόνια ήταν να μην το βάζω ποτέ κάτω και να συνεχίζω τη ζωή μου με αισιοδοξία».

ΣΩΤΗΡΗΣ, ΕΤΩΝ 17