Ανακοινώσεις

Κατηγορία: Προσχολική Ηλικία

Τα βιβλία παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά

«ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ»

ΔΡ.ΜΙΡΙΑΜ ΣΤΟΠΑΡΝΤ
ΕΚΔ. ΜΙΝΩΑΣ 1998

«το βιβλίο αυτό εξηγεί στους γονείς πώς να ελέγχουν τις ικανότητες του παιδιού τους απότους πρώτους μήνες της ζωής του έως τηην σχολική ηλικία περιγράφοντας αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους θα το βοηθήσουν να αναπτύξει το δυναμικό του» (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ένα καλό βιβλίο με πλούσια εικονογράφηση και ωραίες ιδέες για όλα τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού.

— * —

«ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Π. ΓΚΟΥΛΝΤ, Τ. ΣΑΛΛΙΒΑΝ
ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ 2002

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για γονείς, Νηπιαγωγούς και θεραπευτές γραμμένο από Εργοθεραπεύτρια και Νηπιαγωγό. Δίνει πάρα πολύ απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ έξυπνες προσαρμογές για την ένταξη στο Νηπιαγωγείο παιδιών με διαφορετικές παθήσεις. Οι παθήσεις χωρίζονται σε: Αναπτυξιακή καθυστέρηση, Κινητικές δυσκολίες, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Σύνδρομο Διάσπασης Προσοχής, Διατ/χές συμπεριφοράς, Προβλήματα συντονισμού των κινήσεων, Προβλήματα όρασης

–*–

«Ο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

JOHN WHITE
ΕΚΔ: ΣΑΒΑΛΑΣ 2006

Ένα βιβλίο που περιγράφει με όμορφο και απτό τρόπο τα συστατικά του παιδικού νου παρουσιάζοντας τομείς όπως η εκμάθηση των εννοιών, η απόκτηση δεξιοτήτων, η μνημονική διαδικασία, η φαντασία, η δημιουργικότητα, τα συναισθήματα, η εκπαιδευτική διαδικασία και άλλα.

Όπως αναφέρει το βιβλίο, απευθύνεται σε γονείς, νηπιαγωγούς και δασκάλους.

–*–

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

ΛΟΥΙΖ ΝΤΩΓΙΟΝ ΡΙΣΑΡ
ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ 2000

Ένας πολύ καλός οδηγός με ασκήσεις για παιδιά νηπίου που απευθύνεται σε όλο το φάσμα της ανάπτυξης του παιδιού. Ασκήσεις πρακτικές και με απλή εικονογράφηση, κατανοητή για όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

–*–

ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ

BERRY BRAZELTON
ΕΚΔ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 1998

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει 29 θέματα-προβλήματα που απειλούν την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού κατά την προσχολική ηλικία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

προβλήματα διατροφής, ύπνου, φοβίες, νυχτερινή ενούρηση, ζήλια, αποχωρισμός, πειθαρχία, αντικοινωνικής συμπεριφοράς κλπ).

–*–

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ 2 -3 ΕΤΩΝ»

ΕΚΔ. ΜΙΝΩΑΣ 2004

ένα περιγραφικό βιβλίο με πολλές προτεινόμενες δραστηριότητες για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού στο κρισιμότερο έτος της ηλικίας του, το 3ο.

Πρακτικός οδηγός κύρια για γονείς.
τα βιβλία παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά