Ανακοινώσεις

Κατηγορία: Ψυχολογία παιδιού-εφήβου-ενήλικα

Τα βιβλία παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά

«ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ»

ΖΑΝ ΒΑΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΥΚ
ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ 1999

«Αυτό το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του αλλά το συστήνω και στους εφήβους και στους ενήλικες. Αν οι γονείς όμως θέλουν να είναι ενήμεροι, στοιχηματίζω ότι θα αναγνωρίσουν στις σελίδες του τον εαυτό τους όπως συνέβη και με εμένα που βρήκα αυτό το βιβλίο μεγαλοφυές» (από το οπισθόφυλλο)

–*–

«Η ΣΥΝΑΙΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.»

DANIEL GOLEMAN
ΕΚΔ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 1998

Ένα καταπληκτικό βιβλίο για την συναισθηματική νοημοσύνη του ανθρώπου, την ανάλυση των επιμέρους τομέων και τον τρόπο που μπορούμε να την προσεγγίσουμε.

Αγγίζει βαθύτερα την προσέγγισή μας επάνω στο πώς αισθανόμαστε για εμάς και τους συνανθρώπους μας.

–*–

«Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

(JOHN GOTTMAN)
ΕΚΔ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ένα καταπληκτικό βιβλίο με υπέροχες αναλύσεις για το πώς να μεγαλώνουμε παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη. ‘Ένας υπέροχος πρακτικός οδηγός

–*–

«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ»

SUE COWLEY
ΕΚΔ. ΘΥΜΑΡΙ 2002

Ένα καλό βιβλίο για εκπαιδευτικούς που παρουσιάζει τους τύπους των εκπαιδευτικών και τους δυναμικότερους τρόπους προσέγγισης των μαθητών με δυσκολίες ένταξης και όχι μόνο. Απευθύνεται για εκπαιδευτικούς από το Νηπιαγωγείο έως και το Γυμνάσιο.

–*–

«ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ»

ALECE MILLER
ΕΚΔ: ΡΟΕΣ 2005

Ένα υπέροχο βιβλίο που δένει θαυμάσια με συνεχή ταξίδια στο τότε και στο τώρα το πλάσιμο του χαρακτήρα μας από την παιδική μας ηλικία

–*–

«ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ»

DR. RIAN ROET
ΕΚΔ. ΑΛΚΥΩΝ 2004

Μία περιεκτική αλλά ταυτόχρονα πολύ καλή προσέγγιση των συναισθημάτων μας, μια παρουσίαση τύπων προσωπικότητας, συναισθηματικά προβλήματα και τρόποι και τεχνικές αντιμετώπισής τους.

–*–

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ. ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ»

ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2009

Ένα βιβλίο για γονείς. Ένα βιβλίο για τον γονεικό ρόλο. Μία ανάλυση τι θέλει ένα παιδί από τους γονείς του και πώς μπορούμε με απλό και άμεσο τρόπο να τους το προσφέρουμε.

–*–

«ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ»

Α.Σ.ΝΗΛ
ΕΚΔ: ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗΣ 1976

Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της ελεύθερης εκπαίδευσης. Ένα σύστημα που τα παιδιά έχουν συμμετοχή τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην δομή τους. Πρόκειται για ένα όμορφο παραμύθι σχεδιασμένο και ολοκληρωμένο από τα παιδιά.